חוקרים מצאו כי חולי סוכרת נמצאים בסיכון מוגבר להסתבכות מנגיף הקורונה

למרות שעדיין רב הנסתר על הגלוי בכל הנוגע לנגיף הקורונה, על עובדה אחת יש תמימות דעים: אדם הסובל ממחלות רקע נמצאחולי סוכרת בסיכון מוגבר להסתבכות מנגיף הקורונה בקבוצת סיכון מוגבר לחוות את הקורונה באופן קשה, במיוחד כאשר הוא נמצא בגיל מתקדם יחסית. מה שחשוב לזכור הוא שהרבה יותר אנשים ממה שאתם חושבים סובלים מ"מחלות רקע", כולל אחת המגפות העיקריות של המאה ה-21 – מחלת הסוכרת.

המחקרים מציגים תמונת מצב מדאיגה לגבי מחלת הסוכרת

בחודשים האחרונים פורסמו כמה מחקרים משמעותיים מאוד, שמעידים על הסיכון המוגבר של חולי סוכרת לחוות סיבוכים של נגיף הקורונה, וכתוצאה מכך גם על אחוזי התמותה הגבוהים אצלם ביחס לאוכלוסייה הכללית. כך למשל מחקר בריטי שפורסם בכתב העת היוקרתי Lancet הצביעה על כך שלא פחות מכשליש מנפטרי הקורונה סבלו, כך התברר, ממחלת הסוכרת.

המחקר האמור לא היה הראשון שהצביע על הסיכון המוגבר של מחלת הסוכרת, וגם לא על אחוזי התמותה. עם זאת, הוא בהחלט היה פורץ דרך בכך שהראה עד כמה המחלה עלולה להגדיל את ממדי הנזק, אפילו יותר מאשר גורמי סיכון אחרים שזוהו עם מגיף הקורונה. הוא גם מצא לראשונה הבדלים בהשפעה האפשרית של סוג הסוכרת – סוכרת סוג 1 ("סוכרת נעורים") או סוכרת סוג 2. החוקרים ראו כי סוכרת סוג 2 היא המשמעותית הרבה יותר מבחינת רמות הסיכון, כאשר כ-31.4% מבין הנפטרים שנבדקו סבלו ממחלת סוכרת סוג 2 וכ-1.5% בלבד מסוכרת סוג 1.

אם בוחנים את הנתונים האלו ביחס לאוכלוסייה הכללית, מגלים כי בכל מקרה הסיכון הכללי עולה כאשר האדם סובל מסוכרת. נתונים אחרים, דוגמת הגיל, המין או המחלות האחרות שהאדם סובל מהן, עשויים כמובן להשפיע אף הם.

מה אפשר ללמוד מהמחקר?

לא היה צורך במחקרים שהוזכרו כאן כדי להכיר את הסיכונים של מחלת הסוכרת, אחד מגורמי התמונה (הישירים או העקיפים) השכיחים ביותר בעולם המערבי כיום. עם זאת הם בהחלט מראים מדוע אנשים הסובלים מסוכרת, במיוחד מבוגרים, צריכים להישמר מכל משמר לא להידבק בנגיף. כל ההנחיות שהתרגלו ליישם בחודשים האחרונים לגבי ריחוק חברתי הופכות להיות מוחשיות פי כמה בקרב חולי הסוכרת בפרט והסובלים ממחלות רקע כמכלול: הימנעות מהתקהלויות או מקרבה לאנשים אחרים, שטיפה תכופה ויסודית של הידיים באמצעות סלון או אלכוג'ל במשך 20 שניות לפחות, עטיית מסכה המכסה גם את האף וכן הלאה.

הבעיה היא שזה לא ממש פשוט לבצע את הריחוק החברתי. חולי סוכרת רבים זקוקים לטיפול רפואי מקיף, הכולל גיחות הולכות וחוזרות לבתי חולים ולמוסדות רפואיים אחרים – מקומות בהם הסיכון להידבקות בנגיף הקורונה עולה ביחס לרוב המקומות האחרים. מעבר לשמירה יתרה על כללי הריחוק החברתי בביקורים במוסדות רפואיים, במידת האפשר, רצוי לשקול באופן חיובי גם שימוש בכלים לניטור ולטיפול מרחוק.

גורמי רפואה בישראל ובעולם ממליצים להיערך מראש עם כל הציוד הדרוש לצורך ניטור רמות הסוכר וטיפול שוטף במחלה, לרבות הכנה מראש של רשימה מדויקת של התרופות והמינונים, הכנה של תכשירים המסייעים להתמודד עם נפילת סוכר גם כאשר יש קושי לאכול בצורה סדירה והצטיידות במספיק תרופות לחודש לפחות. למרות שגם במצבים של סגר ניתן עדיין לגשת לבתי מרקחת או לקבלת טיפולים רפואיים, עבור חלק מהאוכלוסייה משימה זו עלולה להיות מורכבת יותר בימי הקורונה.

לקריאה נוספת:
Covid-19 and Diabetes – International Diabetes Federation
People With Certain Medical Conditions – CDC
Covid-19 in People With Diabetes: Understanding the Reasons for Worse Outcomes

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן