אחת הדרכים הפשוטות והטעימות ביותר להכין קינואה. טעמה של אבקת הקארי מחמיא מאוד הן לקינואה והן לגרגירי החומוס. אל תפחיתו בכמות הבצל – הוא מוסיף מתיקות ועומק לתבשיל. מתכון להכנת 4 מנות.
מרכיבים:
- 1 כוס קינואה, מושרית במים לשעתיים לפחות ומסוננת
- 2 בצלים
- 1 כף שמן שומשום
- 1 קופסה גרגירי חומוס או 1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים קפואים
- 2-3 כפיות אבקת קארי
- 1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
- לקצוץ את הבצלים לקוביות קטנות.
- אם משתמשים בקופסת שימורים: יש לסנן את החומוס מהנוזלים ולשטוף אותו היטב במים זורמים. אם משתמשים בגרגירים קפואים: יש להרתיח בסיר נפרד מעט מים עם מלח, להוסיף את הגרגירים ולבשל כ-5 דקות. לסנן.
- לטגן את הבצלים בשמן השומשום עד להזהבה. על מנת שלא להוסיף עוד שמן, מומלץ לכסות את הסיר ולאדות את הבצלים בנוזלים של עצמם.
- להוסיף את הקינואה המסוננת ולקלות אותה עד שהיא מתייבשת ומזהיבה מעט.
- להוסיף את גרגירי החומוס המסוננים ולערבב היטב.
- להוסיף את אבקת הקארי ולערבב. אפשר להוסיף עוד, לפי הטעם.
- להוסיף את המים, להביא לרתיחה, לכסות ולהקטין את האש. לבשל כ-20 דקות. להשאיר עם מכסה סגור 5 דקות ולהגיד לצד מנת ירק מאודה.