אבקת חרובים מזכירה בטעמה אבקת קקאו והיא מזינה, דלת-שומן וטעימה. המקפא הזה יכול לשמש גם כממרח או כבסיס למילקשייק עם חלב אורז.
מרכיבים:
- 1 דלורית בינונית
- תערובת של התבלינים הבאים, כולם או חלקם: 1 כפית קינמון, 1/4 כפית ציפורן, 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר, 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- חופן קשיו (רצוי מושרים במים לשעתיים)
- 1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי ללא סוכר או מים או חלב אורז
- 3-4 כפות אבקת חרובים
- 1-2 כפיות סטיביה
אופן ההכנה:
- אופים את הדלורית בשלמותה בטוסטר אובן בחום של 250 מעלות, כ-20 דקות. מצננים מעט.
- קולפים את הדלורית, חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים לבלנדר.
- מוסיפים תבלינים, נוזלים, אבקת חרובים ו-1 כפית סטיביה. מערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה. יתכן ויהיה צורך להוסיף נוזלים.
- טועמים ומתקנים תיבול והמתקה, אם יש צורך.
- מעבירים לכלי עם מכסה ומכניסים למקפיא לכמה שעות (מינימום שעתיים).
- אחרי שהמקפא התגבש אפשר לאכול אותו כמו שהוא או לערבל שוב בבלנדר למרקם אוורירי.
- אם מכינים מילקשייק: מערבלים 2-3 כפות של המקפא עם חלב אורז בבלנדר עד שהתערובת אחידה.