השייקים הירוקים פרצו לתודעה בזכות ויקטוריה בוטנקו, אישה בעלת משפחה וסיפור יוצאי דופן. בעזרת השייקים הירוקים, הבריא בנה מסוכרת סוג 2 שלקה בה, בעקבות נזקי התזונה האמריקאית התעשייתית.
היא ושאר בני משפחתה הבריאו ממחלות כמו אסטמה, השמנת יתר ובעיות אחרות. העיקרון פשוט: הרבה עלים ירוקים ופירות במידה, על הבוקר ועל בטן ריקה. אפשר להמתיק כאוות נפשכם עם סטיביה.
מרכיבים:
- 1 כוס עלים ירוקים (מנגולד, תרד, סלרי, חסה, עלי-בייבי, עלי כרוב וכו'. אפשר ורצוי לשלב ירוקים שונים).
- חופן עשב חיטה או פטרוזיליה או רוקט
- 1 תפוח או אגס
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית תמצית סטיביה (לא חובה)
אופן הכנה:
להכניס את כל החומרים מלבד הסטיביה לבלנדר ולערבל עד למרקם חלק. ייתכן ויהיה צורך להוסיף עוד מעט מים.
לטעום ולהוסיף סטיביה עד למתיקות הרצויה.
- אפשר לגוון עם פירות כמו דובדבנים, בננות, פלחי אשכולית וכו'.
- רצוי להעלות את כמות העלים בשייק בהדרגה, עד ל-2 כוסות ויותר.