סקונס הן לחמניות קטנות בעלות מתיקות עדינה, המוגשות לארוחת בוקר או עם התקרובת של שעת התה. המתכון המקורי של ג'וליה צ'יילד עושה שימוש בקמח אורז, אך מכיוון שהוא בעל ערך גליקמי גבוה יחסית, ניתן להמיר אותו בקמח כוסמין, כוסמת או שיבולת-שועל.
את כל הקמחים הללו ניתן למצוא בחנויות טבע. לקמח הכוסמת טעם אופייני וחזק, שאפשר לאזן עם מעט קינמון. כמו כן, השתדלו להשתמש בשמן-קוקוס טהור מכבישה קרה. הוא בעל תכונות מועילות לחולי סוכרת.
המרכיבים:
- 1 כוס קמח כוסמין/ קמח כוסמת/ קמח שיבולת שועל
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת אפיה (בחנויות טבע אפשר להשיג אבקת אפיה ללא אלומיניום)
- 2 כפות שמן קוקוס מומס על אדים
- 2 כפות רכז תפוחים טבעי או מעדן פירות ללא סוכר (סנט דלפור וכדומה)
- 1 כפית קינמון (אפשרות)
- 1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר (applesauce)
- 1 כוס חלב אורז או סויה, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור לחום בינוני-גבוה. לשמן במעט שמן-קוקוס תבנית שקעים למאפינס.
- לערבב בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפיה.
- בקערה אחרת, לערבב את רכז תפוחים/ מעדן פירות עם שמן-הקוקוס. להוסיף רסק תפוחים ולערבב לתערובת אחידה. במידה והחומרים קרים ושמן הקוקוס מתקשה, יש לחמם את הקערה מעל אדים עד שהשמן נמס שוב.
- להוסיף את התערובת הנוזלית לקמח. להוסיף גם את החלב ולערבב קלות עד לאיחוד מלא של התערובות.
- לחלק בין תבניות המאפינס; למלא לחצי הגובה בערך.
- לאפות 12-15 דקות, עד שמזהיב מלמעלה. לבדוק עם קיסם עם הסקונס נאפו גם בתחתית, ואם לא לכוון את התנור לאפייה מלמטה ולאפות עוד כמה דקות.
- מומלץ להגיש חמים.