מחית דלורית היא חומר גלם מצוין לאלתורים ומטעמים שונים. כאן היא משמשת ללביבות, בדומה ללביבות בטטה. אפשר להגיש עם יוגורט דל-שומן, טחינה סמיכה ולימונית במיוחד או שקדייה (טחינת שקדים) מעורבבת במים ולימון.
מרכיבים:
- 1 ק"ג דלורית (בערך 2 בינוניות)
- 2 כפות רכז תפוחים טבעי
- 2 כפות קינמון
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון או 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
- קורט מלח
- 3/4 כוס קמח כוסמין או קמח אורז מלא או קמח כוסמת
אופן ההכנה:
- אופים את הדלורית בטוסטר אובן או בתנור כ-20 דקות, עד שסכין חודרת את הדלורית בקלות.
- מצננים את הדלורית, מקלפים ומוציאים גרעינים.
- מועכים את הדלורית (אפשר בבלנדר) עם רכז התפוחים והתבלינים.
- מערבבים את תערובת הדלורית עם הקמח עד שהקמח לא משאיר עקבות. טועמים את הבלילה ובודקים את התיבול והמתיקות.
- מחממים מעט שמן קוקוס במחבת טפלון, עד לצפוי התחתית ולא יותר.
- צרים לביבות קטנות מהתערובת (אפשר להעביר עם כף למחבת) ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
- מגישים עם אחד הרטבים המוצעים לעיל.