מנה מזינה ביותר, מעולה לארוחת ערב מזינה. בשלו בתחילת השבוע כוס או שתיים של אורז מלא, אחסנו במקרר ותוכלו ליהנות ממנות מהירות כל השבוע.
מרכיבים:
- 1 כוס אורז חום
- 1 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל אדום חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- חופן בזיליקום קצוץ לרצועות דקיקות
- 1/3 כוס נענע קצוץ, טרייה או יבשה
- 2 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים
- צנונית קטנה, קצוצה דק (אפשרות)
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- כ-2 כפות רוטב סויה אמיתי
- מעט מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז ב-2 כוסות מים כ-40 דקות. להכנת הסלט אפשר להשתמש רק במחצית הכמות, ובמחצית השנייה להשתמש בסלט אחר למחרת.
- מבשלים את העדשים עד לרמת "אל-דנטה" (כ-3 דקות מרגע הרתיחה) או עד לרכות לטעמכם. יש לשים לב שהעדשים לא הופכות למחית. מסננים ושוטפים במים קרים.
- מערבבים את העדשים עם האורז ושאר החומרים, מתבלים ומערבבים.