משימת הרחקת הסוכר מהתפריט נראית במבט ראשון כמשימה מורכבת במיוחד. ראשית, הסוכר זמין בהרבה מאד מאכלים ומשקאות, כולל כאלה שנראים תמימים למראה.
בנוסף, הסוכר מתחבר לתשוקות הקולינריות העזות של אנשים רבים וכולל פוטנציאל ממכר. בכל זאת, בשל הסיכון להתפתחות סוכרת, מומלץ לסיים את הרומן עם סוכר, ולהרחיקו לתמיד מתפריט התזונה.
ככל שמבצעים את השינוי בהדרגה הוא הופך להיות פשוט יותר. הרגלי תזונה נכונים מגיל צעיר יכולים להקל על התמונה אפילו יותר. מאמר זה סוקר את הסיבות שיאפשרו לכם להבין מדוע הצעד, בו אתם אומרים "לא" לסוכר (לפחות עד גבול מסוים), הוא מומלץ.
סוכר מגביר את הסיכון להשמנת יתר
מאכלים עתירי סוכר מגדילים את הסיכוי שלנו לסבול ממשקל עודף, עד למצב של השמנת יתר. הסיבה הראשונה היא שסוכר עצמו מכיל קלוריות. בנוסף, מאכלים המבוססים על סוכר בכמויות גבוהות הם מאכלים שאינם בריאים, למשל מזון תעשייתי או שוקולדים.
אכילת מזונות אלו מגבירה את הסיכוי להשמנת יתר ולצרות צרורות אחרות. האפקט הממכר של הסוכר מביא לכך שאנחנו עלולים לאכול יותר כשאנחנו צורכים מזונות העמוסים בסוכר, כך שלאורך זמן עלולה להתפתח השמנת יתר. לא כל מי שמפחית עם הסוכרים אכן מוריד את משקל הגוף שלו כתוצאה מכך, חשוב לזכור, אבל קשר בין השניים בהחלט קיים.
סוכרת וצרות אחרות
סוכר מגביר באופן משמעותי את רמות הטריגליצרידים בגוף, ומכאן הסיכויים להתפתחות המחלה החמורה ביותר כיום, הסוכרת. אכילת מזונות עמוסים בסוכר, הנקרא גלוקוז, מגבירה הסיכויים להצטברותו בדם שלנו ולהתפתחות מחלת הסוכרת.
מחלה זו גורמת לפגיעה משמעותית באיכות החיים של האנשים הסובלים ממנה וברוב המקרים גם לתסמינים מורכבים. סוכרת עלולה ליצור סיבוכים בריאותיים, שחלקם עשויים להסתיים במוות. לכן חשוב לזהות אותה בהקדם האפשרי ולטפל בה בהתאם לדרגת החומרה של המחלה.
חיים ללא סוכר – וגם ללא בעיות שיניים
כל אדם צפוי לסבול במהלך חייו מבעיות שיניים, המצריכות טיפולים שיקום מורכבים, או טיפולי אסתטיקה ומפגשי מעקב. בהקשר זה, סוכר הוא אחד ה"אויבים" היותר גדולים של השיניים.
הסוכר מגדיל את הסיכויים לחורים בשן, שעלולים בהיעדר טיפול להתפתח לכדי צורך בסתימות, בטיפולי שורש או אפילו בעקירה של השיניים. הדבר כרוך בכאבים, באי נעימות ובחור גדול בכיס. לכן, חיים ללא סוכר מאפשרים גישה בריאה יותר גם לשיניים בדגש על שיני ילדים ועל כן החשיבות לחיים מסוג אלו הם ממעלה ראשונה.
אנרגיה, ריכוז ומה שביניהם
הסברה הרווחת בציבור היא שסוכר ממלא את הגוף באנרגיה וגם מגדיל את רמות הריכוז שלנו. זו הסיבה שחלק מהספורטאים צורכים סוכרים לפני האימון או שסטודנטים רבים לוקחים חטיף מתוק, מבוסס סוכר, למבחנים שלהם. הכל טוב ויפה, אלא שבטווח הארוך, ההשפעות של הסוכר עלולות להיות הפוכות. אותה עלייה ברמת האנרגיה, וככל הנראה גם ברמת הריכוז, מאופיינת בשיא שמגיעים אליו תוך פרק זמן קצר.
אלא שאחרי שהזמן הזה עובר, חלה ירידה משמעותית ברמות האנרגיה והריכוז, עד למצב בו הם נמוכים ממה שהיו בתחילה. צריך לקחת את זה בחשבון בכל פעם שמעוניינים להשתמש בסוכרים למטרות אלה. אם ישנן אלטרנטיבות שאינן כרוכות בהעמסת הגוף בסוכרים, ניתן לשקול אותן באופן חיובי.
חיים ללא סוכר לבריאות העור
לבסוף נתייחס להשפעה האפשרית של הסוכרת על מצב העור. הדעה הרווחת כיום בקהילה הרפואית היא שסוכר עלול לגרום להופעת פצעים וגם להחמיר בעיות עור קיימות.
הסיבה לכך היא שהוא מהווה מקור משמעותי להצטברות חיידקים ופטריות שונים, שעלולים להתפתח בתנאים בהם יש רמות גבוהות של סוכר בגוף.
אולי יעניין אותך גם:
מתכון חלומי: טראפלס שוקולד בשילוב נגיעות טחינה – ללא תוספת סוכר