אף אחד אינו מעוניין לחלות בסוכרת. זהו מצב המשפיע על כל הגוף וגורם להחמרת הבריאות, כולל אובדן ראייה ותחושה, במיוחד ברגליים ובאצבעות, כמו גם מחלת כליות ומחלות לב. כשרמות הטריגליצרידים בגוף גבוהות, סביר יותר שתתפתח סוכרת.
למרבה המזל, עם מעט מאמץ, קיים סיכוי טוב להוריד את רמות הטריגליצרידים, ובמקביל להפחית את הסיכוי לחלות בסוכרת.
הסימן הראשון: התנגדות לאינסולין
רמות הטריגליצרידים הגבוהות אינן גורמות לסוכרת. כשהרמות שלהם עולות, הגוף נכשל ביכולת להפוך מזון לאנרגיה. במצב בריא, הגוף מייצר אינסולין שהופך לגלוקוז, סוג של סוכר בדם, בין התאים. שם, הגוף הופך את הגלוקוז לאנרגיה. אינסולין מאפשר לגוף גם להשתמש בטריגליצרידים לאנרגיה.
סיבה נפוצה לטריגליצרידים גבוהים היא פחמימות עודפות בתזונה. טריגליצרידים גבוהים מאותתים על התנגדות לאינסולין, המתרחשת כאשר קיים עודף אינסולין וסוכר בדם, שאינו מגיב באופן תקין לאינסולין. התוצאה היא רמות סוכר גבוהות מהרגיל. אם יש לכם התנגדות לאינסולין, אתם נמצאים בסיכון לסוכרת מסוג 2.
עודף משקל
במצב של עודף משקל, המתרחש כתוצאה מאכילת שפע מאכלים מתוקים ועמילניים, או חוסר הקפדה על פעילות גופנית, ההתנגדות לאינסולין עלולה להחמיר.
ניתן לשנות את המצב באמצעות הקפדה על תוכנית אימונים ותזונה בריאה. בנוסף, הרופא יכול להמליץ על תרופות מרשם להורדת רמות הטריגליצרידים.
הזדמנות שנייה: טרום סוכרת
הרופא יכול לבדוק את רמת הסוכר בדם, הנקראת גם רמת גלוקוז, באמצעות נטילת מדגם מהדם לאחר צום. לצורך בדיקה זו, יש להימנע מאכילה למשך שמונה שעות לפחות. הרופא יכול גם לבדוק את רמת הגלוקוז בדם באמצעות בדיקת דם מיוחדת הנקראת A1c. התוצאה מצביעה על רמת הסוכר הממוצעת במהלך שלושת החודשים הקודמים.
אם רמות הגלוקוז גבוהות, אך לא מספיק כדי להיות בסיכון לסוכרת, המצב מוגדר כטרום סוכרת. מצב זה מקרב יותר לסוכרת מסוג 2. במצב של טרום סוכרת, סביר להניח שמתרחשות אף רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול.
מניעת טרום סוכרת – אין זה מאוחר מדי לשנות את המצב ולהפחית את רמות הסוכר בדם, כולל רמות הטריגליצרידים והכולסטרול. כשמבינים את הנחיות הרופא לגבי תזונה, פעילות גופנית ונטילת תרופות מרשם, הסוכרים בדם שבים לרמות בריאות. אם לא בוחרים בנתיב זה, ולא מטפלים בסוכרת, הסיכון למחלה גובר.
סוכרת: זה עדיין לא מאוחר מדי
אם רמות הסוכר בדם מטפסות לרמה גבוהה מספיק, המצב מאובחן כסוכרת. אם המחלה אינה מטופלת, לטווח הארוך, רמות גבוהות של סוכרים בדם פוגעות בעצבים ובכלי הדם, מה שפוגע במחזור הדם. הנזק עלול להשפיע על הראייה, הכליות ואפילו על תאי המוח.
זהו מפל של בעיות בריאותיות, וסוכרת מגבירה באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב, אשר מתבטאות בהתקף לב או שבץ. יש להתייעץ עם הרופא לגבי תכנית טיפול על מנת להוריד את רמות הטריגליצרידים ואת רמות הסוכר בדם. תכנית הטיפול עשויה לכלול תרופות ושינויים באורח החיים. שווה לנקוט במאמצים המסייעים להפחתת סיבוכי סוכרת, העלולים לכלול עיוורון, בעיות בשלפוחית השתן, ובעיות בתפקוד המיני.
אולי יעניין אותך גם: