מדרסים לחולים בסוכרת


מדרסים לחולים בסוכרתמדרסים הם אביזרים מיוחדים המוכנסים לנעליים המיועדים למלא מגוון רחב ביותר של מטרות בהתאם לצורך לשמו נוצרו. בין היתר נעשה שימוש במדרסים לצורך תמיכה ברקמות הרכות שבכף הרגל, שינוי מנח כף הרגל, שיכוך הזעזועים שחווה כף הרגל בזמן המפגש עם הקרקע, שיפור מידת הנוחות של הנעליים ועוד.

ישנן דרכים רבות שבהן ניתן להכין מדרסים, החל משיטות ממוכנות שבהן אפשר לייצר מדרסים גנריים באופן תעשייתי לפי מידות הנעליים המקובלות, דרך מדרסים בהתאמה אישית המיוצרים באמצעות תבניות גבס המוכנות עבור כל מטופל באופן אישי בהתאם למבנה האנטומי של כפות רגליו וכלה במדרסים מתקדמים המיוצרים באמצעות משטחי דריכה שמצוידים בחיישנים מיוחדים המחוברים ליחידת עיבוד ממוחשבת.

מאילו חומרים מיוצרים המדרסים המודרניים?

המדרסים המודרניים מיוצרים ממגוון רחב ביותר של חומרים. בין היתר מדובר על מדרסים המיוצרים מסיליקון, מדרסים המיוצרים משעם, מדרסים המיוצרים מאלומיניום, גרפיט, פלסטיק, גומי אלסטי ועוד. החומר ממנו מיוצרים המדרסים מותאם למטרה לשמה נעשה שימוש במדרס. חלק מהמדרסים מיועדים להפחית את ההזעה, אחרים מיועדים לבלום זעזועים במהלך העיסוק בפעילות הספורטיבית ועוד.

מדוע חולי סוכרת זקוקים למדרסים?

בין יתר השימושים שעושים כיום במדרסים המודרניים חשוב לציין את הטיפול במחלת הסוכרת בדגש על טיפול בחולי סוכרת הסובלים מנוירופתיה סוכרתית. נוירופתיה סוכרתית היא אחד מהסיבוכים השכיחים ביותר והחמורים ביותר של מחלת הסוכרת. נוירופתיה סוכרתית באה לידי ביטוי בפגיעה בכלי הדם הקטנים ביותר בגוף האדם כשבין היתר מדובר על כלי הדם בכליות, בעיניים ובקצות הרגליים.

בעקבות הפגיעה הסובלים מסיבוך זה מאבדים את התחושה באצבעות של כפות הרגליים ובכפות הרגליים עצמן ובנוסף לכך מתחילות להתעורר בעיות שונות שקשורות ביכולות התנועתיות של כף הרגל.

כך למשל האדם שסובל מנוירופתיה סוכרתית עלול להתקשות בהסתגלות למשטחים מסוגים שונים, לאבד את יכולת הוויסות של עצמת הדריכה על הרגל וכן ללקות במגוון רחב של בעיות שמקורן בקריסה של הקשת הטבעית בכף הרגל.

מעבר לכל התסמינים שהוזכרו לעיל, הסובלים מנוירופתיה סוכרתית חווים שינויים מסוימים באזור כף הרגל כמו למשל עור דק, פריך ומבריק, בעיות שונות במנגנוני ההזעה בכפות הרגליים, פגיעה ביכולת הריפוי של פצעים בכפות הרגליים עקב בעיות בזרימת הדם לרגל ועוד.

במצבים החמורים ביותר החולה עלול להגיע למצב שבו לא ישים לב כי נפצע בכף רגלו, בעקבות זאת, לא ייגש לקבל טיפול ובסופו של דבר הפצע יזדהם, מצבו יחמיר ולא יהיה מנוס מלקטוע את האזור הפגוע. את כל התופעות האלו ועוד רבות אחרות ניתן למנוע באמצעות מדרסים ובנוסף לכך באמצעות מדרסים המותאמים לחולי סוכרת ניתן להקל על מידת החומרה של התסמינים השונים.

כיצד פועלים המדרסים שמיועדים עבור חולי סוכרת?

קצרה היריעה מלפרט אודות כל הדרכים שבהן המדרסים יכולים לסייע לחולי סוכרת ולכן החלטנו לתמצת את הנושא בנקודות להלן:

  • הפחתת העומס מאזורים שונים בכף הרגל שנחשבים לרגישים יותר מבחינת פציעות על מנת להפחית את הסיכוי לנזקים.
  • תמיכה מושלמת במבנה האנטומי של כף הרגל ומניעה של קריסת הקשת הטבעית של כף הרגל.
  • הפחתת הצורך בהזעה על ידי שימוש בחומרים המאפשרים לכף הרגל לנשום.
  • השלמה של החלל הנוצר בתוך הנעל בעקבות כריתה חלקית של כף הרגל.
  • שיפור היציבה והתמיכה במקרים של תחושה חלקית בכף הרגל.

לסיכום נכתוב כי מדרסים ייעודיים לחולי סוכרת מסייעים לסובלים מנוירופתיה סוכרתית בכל שלביה להתמודד עם הסיבוך החמור. במידה ואתם סובלים מסוכרת, מומלץ ביותר שתבררו לגבי התאמת מדרסים מול הרופא המטפל בכם.

מדרסים לחולי סוכרתמדרסים הם אביזרים אורתופדיים המוכנסים לנעל, המסייעים למשתמשים להתמודד עם מגוון רחב של מצבים הקשורים למנח לא תקין של כף הרגל.

בדרך כלל המדרסים מוזכרים בהקשר של בעיות אנטומיות בכף הרגל כמו למשל פלטפוס (כף רגל שטוחה) או קשת גבוהה מדי, בהקשר של עיסוק בספורט או בהקשר של בעיות אורתופדיות שונות כמו למשל מבנה ברכיים לא תקין או אורך שונה בין הרגליים.

עם זאת, כיום הולכת ועולה המודעות לכך שמדרסים יכולים בהחלט לסייע גם לחולי סוכרת להתמודד עם מחלתם וזאת כיוון שמחלת הסוכרת מקושרת עם מגוון רחב של בעיות הפוגעות בכפות הרגליים.

מה הקשר בין מחלת הסוכרת לכפות הרגליים?

מחלת הסוכרת גורמת לפגיעה במערכות גוף שונות והנזקים שמקורם ברמות הסוכר הגבוהות בדמם של החולים הולכים ומצטברים לאורך שנות המחלה. אחד מהסיבוכים הקשורים למחלת הסוכרת בא לידי ביטוי בפגיעה בכלי הדם הממוקמים באזורים הפריפריים בגוף בדגש על כפות הרגליים. כמו כן, מתרחשת פגיעה עצבית בעצבים הממוקמים באזור זה.

כתוצאה מכך, חולי סוכרת רבים סובלים מאובדן תחושה בכפות הרגליים, בריפוי איטי של פצעים בכפות הרגליים, בתחושות של עקצוץ או נימול בכפות הרגליים ועוד. השילוב של כל התסמינים הנ"ל יכול להוביל לכך שאדם סוכרתי יסבול מפציעה קלה מאוד בכף הרגל מבלי שיהיה מודע אליה עקב חוסר התחושה ובעקבות הקושי בריפוי הפצעים שמקורו בפגיעה בכלי הדם באזור כף הרגל, הפצע יחמיר מאוד ולא יתרפא.

מצב זה נקרא בשפה העממית רגל סוכרתית ובמקרים החמורים עלול להתפתח בעקבותיו נמק שבמקרים רבים מוביל לצורך בכריתת האזור הנמקי. בנוסף לכך, הרמות הגבוהות של הסוכר בדם יכולות לגרום לפגיעה במנגנוני ההזעה בכפות הרגליים ולירידה ביכולת ההזעה בעקבות כך.

כיצד מדרסים יכולים לסייע לחולי סוכרת?

מדרסים בהתאמה אישית יכולים לתרום לחולי סוכרת בדרכים הבאות:

  • מדרס אורתופדי המותאם אישית לחולה סוכרת יכול להביא לכך שמנח כף הרגל ישתנה. בעקבות זאת, העומס שמפעיל הגוף על כף הרגל בזמן המפגש של כף הרגל עם הקרקע מחולק באופן שווה על כל האזורים בכף הרגל. חלוקה נכונה יותר של המשקל מונעת שחיקה של אזור מסוים ומפחיתה את הסיכוי לחבלות או לפצעים ברגליים.
  • מדרסים המותאמים באופן ספציפי עבור חולי סוכרת מיוצרים מחומרים מיוחדים המונעים הצטברות של חום בתוך הנעל. באופן כזה, ניתן למנוע את הצורך בהזעה.
  • במקרים רבים ניתן לטפל בחולי סוכרת לאחר כריתה חלקית של כף הרגל באמצעות התאמה של מדרסים אורתופדיים. המדרסים יכולים לפצות על החסר באזור הספציפי שנקטע ולאפשר למטופל ליהנות מיציבה נאותה ואיכותית.
  • מדרסים אורתופדיים לרוב מצוידים במערכת בלימת זעזועים או מיוצרים מחומרים בולמי זעזועים. באופן כזה הדריכה על הרגל מלווה בהפעלת לחץ מופחת על כפות הרגליים ומפחיתה את הסיכוי לפציעות.

כיצד ניתן להתאים מדרסים לחולי סוכרת?

מדרסים אורתופדיים המותאמים אישית מיוצרים עבור כל מטופל ומטופל באופן ספציפי. כיום ישנו מגוון רחב ביותר של טכניקות לייצור מדרסים אורתופדיים בהתאמה אישית. ישנם יצרנים המתאימים את המדרס לכף הרגל של המטופל באמצעות רצועות גבס היוצרות תבנית אישית של כף הרגל, ישנם יצרנים שעושים שימוש במשטחי דריכה מיוחדים המחוברים למערכת ממוחשבת, ישנם שעושים שימוש בפולימר המוכנס לנעל ומקבל את צורת כף הרגל ועוד.

ישנה חשיבות עליונה להתאמת המדרס והחומר ממנו הוא מיוצר לא רק תוך התייחסות למבנה האנטומי הייחודי של כף הרגל של המטופל, אלא גם תוך התייחסות לבעיות מהן הוא סובל.

אולי יעניין אותך גם:

מחקר חדש מצא: חלה עליה בשיעור קטיעות הרגליים בקשישים הסובלים מסוכרת

טיפול אלטרנטיבי לחולים בסוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן