ייתכן מאוד שבעתיד הקרוב חולי סוכרת כבר לא יצטרכו לדקור את עצמם מספר פעמים ביום על מנת למדוד את ריכוז הגלוקוז בדמם. לאחרונה פורסם כי קבוצת מדענים הצליחה לפתח מכשיר מתקדם מאוד המאפשר למדוד את ריכוז הגלוקוז בדם תוך שימוש בחיישני לייזר רגישים. החיישנים מסוגלים לקלוט את ריכוז הגלוקוז בעורקים הממוקמים באצבעות מבלי לדקור את האצבע.
למעשה, החוקרים פיתחו שני סוגים שונים של מכשירים. המכשיר האחד פועל בדומה לגלוקומטר, המאפשר למדוד את ריכוז הגלוקוז בדם באופן נקודתי בהתאם לצורך והשני הוא מכשיר לקריאה רציפה של ריכוז הגלוקוז בדם, המודד את רמת הסוכר אחת למספר שניות.
לפי הממצאים העדכניים ביותר, נראה כי רמת הדיוק של המכשירים גבוהה מאוד ולמעשה לא נמצאו כל הבדלים בין רמת הדיוק של המכשירים החדשים לבין רמת הדיוק של מכשירי המדידה הנמצאים בשימוש כיום.
לפי ההערכות, תוך מספר חודשים המכשירים יהיו זמינים לרכישה עבור הקהל הרחב. יש לציין כי לפי החוקרים לא זו בלבד שהמכשירים המתקדמים יאפשרו למיליוני חולי סוכרת להימנע מדקירות מכאיבות מספר פעמים מדי יום, אלא שיש במכשירים החדשים בשביל לייעל את המדידות ולהפוך את הניטור למדויק, רציף ואיכותי יותר. מכשיר אחד שמשווק כבר בישראל ובודק את רמת הסוכר בדם ללא דקירות הינו פריסטייל ליברה.
חצי מיליון חולים בישראל
בגדול ישנם שני סוגים מרכזיים של מחלת הסוכרת: סוכרת סוג 1 הנקראת בטעות "סוכרת נעורים" וסוכרת סוג 2.
סוכרת סוג 1 היא מחלה שבה תאי מערכת החיסון של החולה תוקפים את הלבלב שאחראי על הפרשת אינסולין וכתוצאה מכך החולה לא יכול לייצר אינסולין בעצמו וחייב להזריק לעצמו אינסולין.
סוכרת סוג 2 מתפתחת על רקע הפחתת הרגישות לאינסולין בתאים. בסוכרת סוג 2 על מנת לגרום לתגובה נורמלית בתאים, הלבלב צריך להפריש כמויות גדולות מהרגיל של אינסולין, עד למצב שבו תאי הלבלב כבר לא מסוגלים לעמוד בדרישות הגוף לאינסולין.
סך הכול חיים בישראל כחצי מיליון חולי סוכרת ועוד כ- 300 אלף בני אדם הנמצאים במצב טרום סוכרתי, הנמצאים בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 תוך מספר שנים בלבד.