מאז ומתמיד, אנשים היו הרפתקנים, סקרנים, בחנו את גבולות היכולת האנושית ובדקו מה הם יכולים לעשות ומה לא. זה בא לידי ביטוי בצורות שונות. אחת מהן היא ספורט הרפתקני. מה שאנחנו נוהגים לקרוא ספורט אקסטרים.
בהגדרה זו אנחנו יכולים למצוא פעילויות כמו סקי שלג, סקי מים, רכיבה על אופני שטח, רכיבה על סוסים, טיפוס הרים, ועוד שורה ארוכה של פעילויות, המתבצעות הן באופן מקצועי והן באופן חובבני. ההבדל בין פעילויות ספורט הרפתקני לפעילויות ספורט "רגיל" בא לידי ביטוי בהליכה על הקצה, האדרנלין שזורם בגוף, אך לא פחות מכך רמת האיום שחשים. הרי בענף כמו כדורגל או כדורסל, אפשר להיפצע, בענפים כמו סקי, רכיבה בשטח או פעילויות אחרות שהצגנו, הסכנה היא הרבה יותר גדולה ומשמעותית.
על מנת להימנע ממצבים כאלה ועדיין ליהנות מפעילות ספורט הרפתקני, יש לנקוט בשורה של צעדים. בין היתר, יש להיעזר באמצעי בטיחות מתאימים. בלעדיהם אי אפשר לצאת לדרך ולעשות את הפעילות שרוצים. אפילו אם אנחנו מאומנים, חזקים, ויודעים מה מוטל עלינו.
אילו אמצעי בטיחות יכולים לעזור לנו?
בראש ובראשונה, אנחנו צריכים להקפיד על שימוש בביגוד מתאים. לכל אחד מענפי הספורט ישנו ביגוד מתאים שיכול לשרת אותנו, בין אם זה בתנועה ובין אם זה במצבים אחרים.
שנית, אנחנו צריכים להשתמש במגנים מתאימים. למשל, מגן ידיים, מגן רגליים, מגן ראש (קסדה), וכן מגנים באזורים אחרים בגוף.
שלישית, צריכים להקפיד על נעליים מתאימות לפעילות, שימוש בכפפות ומשקפי שמש אם יש צורך.
ארבע, לא משנה איזו פעילות אנחנו מתכוונים לבצע ולא משנה עד כמה אנחנו מנוסים בה, עלינו להקשיב להוראות ולבצע אותן במלואן.
עם אילו פציעות אנחנו יכולים להתמודד?
ספורט הרפתקני יכול לאתגר אותנו עם שורה ארוכה של פציעות שאנו עלולים למצוא את עצמנו מתמודדים איתן, בין אם זה במהלך אימונים או תחרויות.
כאבים במפשעה היא דוגמא טובה לכך. מדובר על פציעה מאוד שכיחה אצל גברים ונשים. זה יכול לנבוע ממתיחה, דלקות או אפילו כאבים באזורים פנימיים שאינם קשורים לחלק זה אבל משפיעים עליו.
עוד דוגמאות לפציעות שכיחות, הן כמובן כאבי גב, כאבי כתפיים וידיים, כאבים באזור הרגליים, כאבים המקשים על היכולת לשמור על יציבות או לדרוך על כף הרגל וללכת בצורה סדירה ועוד. כל אחת מהפציעות יכולה להשפיע עלינו בצורה כזו או אחרת, לטווח ארוך.
הפתרון הוא, להשתמש באביזרי בטיחות, להתאמן, להתחזק ולהקפיד על ביצוע כל ההוראות. כך אפשר להקטין את רמת הסיכון.