אימונים אינטנסיביים הם דבר מהנה בצורה בלתי רגילה. אנו חווים התרגשות, מאמץ אדיר, ואז אופוריה מפנקת. זה כה מהנה עד כי מי שמתחיל מסתכן בהתמכרות של ממש. נכון, מדובר בהתמכרות בריאה למדי, אך חשוב לדעת ולהבין כי היא מגיע עם כמה וכמה אתגרים, לגוף ולמיינד.
ידע מקצועי נרחב עד מאוד הצטבר בעשורים האחרונים אודות שיטות ההתאוששות הנכונות ביותר עבור ספורטאים אחרי אימון אינטנסיבי. ניתן לזקוף הרבה מידע זה לזכות הון עתק שזורם לעבר תחום מחקר זה מעולם הספורט המקצועי (כדורגל, כדורסל, פוטבול ושאר ענפי הספורט הפופולריים והעשירים).
לנו, ציבור המתאמנים הרחב, נותר רק לקחת את הידע הזה וליישם אותו גם על עצמנו, ויפה שעה אחת קודם.
איך להתאושש מאימון אינטנסיבי:
1. פילאטיס – שלא כמו הפילאטיס ה"רגיל", כאן מדובר באימונים של פילאטיס שיקומי, תחום שנועד במיוחד לעזור לגוף להתאושש ולהשתקם, כמו גם למנוע בעיות אורטופדיות, פציעות ספורט וכיו"ב. השחיקה שהגוף חווה במסגרת אימונים אינטנסיביים דורשת "קונטרה", דרך התאמה אישית של תוכנית וטכניקת אימון בפילאטיס שיקומי, ותוך שימוש בכלי העזר החיוניים כגון מיטת קאדילק, רפורמר וכיו"ב.
2. יוגה רכה – בדומה לפילאטיס, הטכניקה של היוגה מאפשרת פעילות עדינה ומדויקת של מערכת השריר-שלד, כמו גם מערכת העצבים כולה. הדגש על תנועה איטית תוך כדי נשימה וריכוז מאפשרת עבודת גמישות עמוקה, "פתיחה" של מפרקים, ובעצם עידוד זרימת הדם והעשרתו בחמצן בנשימה עמוקה וסדירה. ההשפעה האדירה של יוגה על מערכת העצבים והמעבר ממצב "הילחם או ברח" (fight or flight) למצב "מנוחה ועיכול" (rest and digest) מכניסה את הגוף למצב של שיקום-טבעי, ומפעילה את מנגנוני ההתאוששות באופן ישיר.
3. התאמת תזונה אישית – אימונים אינטנסיביים נותנים המון לגוף, אבל לפני כן הם לוקחים ממנו. מלחים ומינרלים שונים שאובדים, חומרי תזונה שהגוף צרך, נוזלים ושאר דברים טובים מנוצלים ונעלמים באימון. במקביל התוצאה של האימון כוללת דרישה מוגברת של חומרים תזונתיים לצורך בניה של מסת השריר והתאוששות כללית של הגוף. התאמת משטר התזונה שלכם למשטר האימונים שלכם היא קריטית להתאוששות הגוף, ובלי תפריט מותאם אישית אתם והגוף שלכם עלולים להיות בבעיה.
4. אמבטיית קרח – הדעות אומנם חלוקות, אך מי שחוקר את עולם הספורט יגלה כי דעות חלוקות זה דבר נפוץ במיוחד, ממש טעם לוואי של כל עולם המחקר. כך או כך לרובנו מדובר בתהליך שהוא בפני עצמו אימון אינטנסיבי שמאוד מחזק אותנו נפשית. ברמת ההתאוששות הגופנית, מדובר בתהליך שיכול למנוע התפתחות של דלקות בשרירים, להפחית כאבי שרירים, ועוד. במקביל תגליות חדשות מצביעות על השפעות של החשיפה לקור עז על הכבד, תוך עידוד הפרשת חלבונים ייחודיים מהכבד (CIRP) התורמים להתאוששות לאחר אימון אינטנסיבי ולבריאות הכללית.
הרעיון הכללי במתן תשומת לב לא רק לאימון אלא גם להתאוששות אומר מקצועיות ואחריות, וההבנה כי מדובר בחלק בלתי נפרד מהאימון עצמו. דגש נוסף וחשוב בו מתמקדים https://medixlife.co.il/ הוא גם ההכנה לאימון, כלומר ביצוע בדיקות הספורט המקדימות כדי לבחור באופי האימון הנכון ביותר עבורכם, כמו גם פעולת שיקום מדויקת במידה ואכן התרחשה פציעה.