כמעט כל אחד אוהב לאכול משהו מתוק מדי פעם, בין אם זה עוגייה או עוגה ליד הקפה או התה ובין אם זה בחגים או אירועים, אך כאשר יש מגבלות רפואיות כמו למשל במקרים של סוכרת המשהו המתוק הזה יכול להיות בעייתי מאוד. יחד עם זאת, גם אנשים המוגבלים בתזונה שלהם לא חייבים להתפשר וישנם דברים מתוקים וטעימים ללא סוכר או עם תחליפי סוכר אשר נותנים מענה מעולה לגוף ולנפש הזקוקה לדברים מתוקים מדי פעם.
המתכון הבא של הקאפקייק מכיל המתקה טבעית באמצעות סילאן ועם אפשרות להחלפה בממתיקים המתאימים לסוכרתיים.
מתכון קאפקייק ללא סוכר
מצרכים הדרושים:
2 בננות – כמה שיותר רכות ובשלות
125 גרם רסק תפוחים ללא סוכר
1/3 כוס סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר) או 1 כפית נוזל סטיביה או 1/2 כפית אבקת סטיביה
1/2 כוס מיץ תפוזים או מים
1/4 כוס אבקת קקאו איכותי
1/4 כפית תמצית וניל איכותית
1 ורבע כוסות קמח מלא או קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
50 גרם שוקולד מריר איכותי חתוך לחתיכות גסות
קורט מלח
שמן לשימון התבניות אפשרי שמן קנולה, שמן זעי ענבים, שמן קוקוס וכדומה.
לציפוי
50 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות חלב/ חלב סויה/ קרם קוקוס/ משקה שקדים וכדומה.
הוראות הכנה
- מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מקלפים את הבננות ושמים אותן במעבד מזון יחד עם רסק התפוחים, הסילאן, מיץ התפוזים (או המים) וטוחנים עד שמקבלים מרקם רך וחלק ומעבירים אותו לקערה. במידה ואין מעבד מזון אפשר למעוך את הבננות באמצעות מזלג ולהוסיף את רסק התפוחים, הסילאן והנוזל – יש לוודא שהבננה חלקה וללא גושים.
- מוסיפים את אבקת הקקאו, הסודה לשתייה, אבקת האפיה ותמצית הווניל ובוחשים היטב עד אשר התערובת חלקה ואין בה גושים.
- מנפים את הקמח ומוסיפים אותו בהדרגה לתערובת, מערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים.
- מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב בכדי שייטמע בבלילה.
- מוסיפים את השוקולד החתוך לחתיכות גסות לתוך התערובת ובוחשים היטב לפיזור אחיד בבלילה.
- משמנים תבניות מאפינס/ קאפקייק או מאנג'טים מסיליקון במעט מאוד שמן ושמים על תבנית לאפיה בתנור.
- יוצקים את התערובת עד 3/4 מגובה התבנית (לשים לב לא למלא יותר שכן הקאפקייק יתפחו באפיה ואיננו רוצים שיגלשו מעבר לתבנית).
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ- 25-30 דקות, כדי לוודא שהקאפקייק אכן מוכנים יש לנעוץ במרכזם קיסם או סכין וכאשר הוא יוצא מעט לח ללא סימני בלילה ניתן להוציא אותם מהתנור. יש להקפיד לא לאפות יתר על המידה הכדי שלא יתייבשו.
- מכינים את הציפוי על ידי המסה של השוקולד המריר עם הנוזל שאתם רוצים – ניתן להמיס במיקרוגל – הפעלה של כ- 30 שניות להוציא ולבחוש היטב, במידת הצורך להכניס ל- 20 שניות נוספות עד אשר מתקבל מרקם חלק ומבריק. ניתן להמיס גם באמצעות בן מרי – לוקחים את השוקולד ואת הנוזל שמים בקערה ומניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים ומערבבים עד אשר השוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כף נוזל.
- לאחר שהציפוי חלק לחלוטין ממתינים כ- 20 דקות עד שיתקרר מעט ורק לאחר מכן מורחים על הקאפקייק באמצעות מברשת או מזלף.
- ניתן לקשט עם מעט קוקוס טחון, שקדים או אגוזים טחונים לפי הטעם.
אולי יעניין אותך גם: