כל הדוגלים בתזונה בריאה משתדלים שלא לצרוך מזון מעובד, חומרים משמרים, מזון מוכן, שבו יש יותר מדי נתרן ובעיקר סוכר. הגמילה מסוכרים תחילתה מעצם התובנה כי מדובר במאכלים שאינם בריאים, אשר מסבים נזק לבריאות. הסוכר הלבן פוגע בזיכרון, ביכולת הריכוז והלמידה. פחמימות ריקות בשילוב עם סוכר מגביר את האפשרות לפתח מחלות לבביות, כאבים, דלקות פנימיות כמו גם דלקות פרקים. ועל כן אנו מביאים לפניכם מתכונים של עוגת שוקולד חמה וטראפלס – ללא סוכר ועם טעם של עוד.
מתכון לעוגת שוקולד חמה וטראפלס – טעים מאוד וחף מסוכרים:
כולם אוהבים שוקולד, ילדים כמבוגרים. חרף העובדה ששוקולד נחשב לבריא, הוא מלא בסוכר. וכפועל יוצא, כאשר אופים עוגת שוקולד חמה וטראפלס בצורה הקונבנציונלית, יהיה בה המון סוכר. אך הסירו דאגה מלבכם, יגענו ומצאנו עבורכם מתכון של עוגת שוקולד וטראפלס בלי סוכר, ובפרט עם טעם של עוד.
המצרכים הדרושים להכנת הטראפלס:
100 גר' שוקולד נמס מריר
125 מיליגרם של שמנת מתוקה
2 כפות ברנדי
250 גר' של שוקולד מריר קצוץ
המצרכים הדרושים להכנת העוגה:
10 גר' אבקת אפייה
3 ביצים
100 מיליליטר שמן
200 גרם קמח
100 גר' חמאה שהומסה
80 גרם קקאו
2מיכלים של יוגורט 3 אחוזי שומן
חצי כפית מלח
המצרכים הדרושים להכנת הציפוי של העוגה:
125 מיליליטר שמנת מתוקה
כף אחת של קפה נמס מגורען
100 גר' של שוקולד מריר
להכנת עוגת השוקולד החמה:
יש לשמן את תבנית האפייה ואז לחמם את תנור האפייה לכדי מאה ושבעים מעלות.
יש לערבב וניל, שמן, מלח, חמאה, מי שרוצה להוסיף אז גם את הסוכר, יוגורט וביצים, עד שתבחינו כי התערובת הומוגנית.
לצרף לבלילה אבקת אפייה, קקאו וקמח ולערבב היטב.
מעבירים את התערובת אל התבנית אפייה, ומותירים אותה בתנור אפייה בין ארבעים דקות לבין חמישים דקות.
להכנת הציפוי של העוגה:
מניחים בקערית שוקולד קצוץ, תוך כדי הוספת הקפה והשמנת המתוקה, ומחממים בכל דרך אפשרית עד שכל הבלילה הומוגנית. מניחים את הציפוי על העוגת שוקולד.
מכניסים הכול למקרר, עד שציפוי העוגה יתקשה.
להכנת הטראפלס של העוגה:
עליכם להרתיח את השמנת המתוקה, ולסדר את הטראפלס על העוגה ולהמיס את השוקולד הלבן.
מניחים שקפים על המשטח עבודה ושופכים עליו את השוקולד הנמס.
יש להרים ברוך את השקפים ולהדק היטב את דפנות העוגה. לקרר בין חמש לבין עשר דקות במקפיא, ולהוריד את השקפים.
להכנת הטראפלס שוקולד מרתיחים את השמנת הקצפה. ואז ממיסים בבן מארי שוקולד לבן. מצרפים אליו את השמנת המתוקה שחוממה ומערבבים ליצירת בלילה חלקה וסמיכה. מקררים קצת, מצרפים מלח, וניל וחמאה ומערבבים הכול. מקררים לארבע עד שש שעות ומייצרים כדורונים של שני סנטימטר, תוך כדי טבילתם בקוקוס. מניחים הכול בקופסה סגורה בקירור עד לשלבי ההרכבה.
להכנת הבלונדיז התנור צריך להיות מכוון למאה ושבעים וחמש מעלות. עליכם להמיס את החמאה ולצנן אותה. כמו כן, המיסו את השוקולד הלבן וקררו אותו. יש לערבב היטב את הסוכר, הביצים, המלח ותמצית הווניל. לצקת בהדרגה את החמאה שהמסתם ולערבב. לנפות את הקמח עם קמצוץ אבקת אפייה ולערבב לקבלת תערובת חלקה. בתום הפעולות הללו צרפו את השוקולד הלבן שהמסתם לכדי בלילה הומוגנית.
אולי יעניין אותך גם:
מאכלים מתוקים שמותרים לחולי סוכרת – כל המידע