2 מתכונים מנצחים לסוכרתיים: פיצה משובחת ולחמניות שקדים – ללא תוספת סוכר

האם ידעתם שאפשר להכין פיצה משובחת או לחמניות שקדים ללא בצק, ואף ממש ליהנות מטעמן? אפשר להכין אותן מרכיביםא-לה-בצק: פיצה משובחת ולחמניות שקדים - ללא תוספת סוכר מדהימים, אשר מוסיפים פריכות וטעם אגוזי אופטימלי לכל מזון שמכניסים אותו אליו. השקדים, למשל, מאוד בריאים, מלבד טעמם, והם יכולים לשמש להכנה של מנעד רב של מאכלים חוץ מקינוחים. הקמח המופק מהם, אותו ניתן לקנות בכל חנות טבע, משמש כתחליף נהדר לקמח רגיל, מה שמהווה בשורה טעימה בפרט לבני אדם אשר רגישים לגלוטן או אלו שלא צורכים דגנים כל מיני שיקולים תזונתיים או רפואיים.

מתכון נהדר לפיצה משובחת ללא קמח

רוב האנשים אינם מכירים פיצה ללא קמח, אולי הם מכירים פיצה שהכינו מכרובית או לחלופין בלי שמרים, אבל לא ללא קמח. ולכן אנו שמחים להביא בפניכם מתכון לפיצה משובחת ללא קמח, מזינה ובריאה, שמבוססת על שמן זית, שקדים טחונים וביצים.

המצרכים הנדרשים להכנת פיצה:

להכנת הפיצה – גבינה מגורדת, מוצרלה או כל סוג שמעדיפים; שתי כפות של רסק עגבניות, בלי סוכר, כף מרוטב פסקו מוכן, ללא סוכר.
להכנת הבצק – רבע כוס של מים, שש כפות קמח שקדים, שתי כפות של שמן זית, שתי ביצים וקורט מלח.

איך ממשיכים?
  • יש לחמם מלכתחילה את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות.
  • את כל החומרים של הכנת הבצק ערבבו בתוך קערית, עד שתקבלו תערובת נוזלית והומוגנית.
  • את התערובת המוכנה מרחו בכל צורה שאתם רואים לנכון על גבי תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה, שימו הכול בתנור למשך חמש דקות, במצב של חצי אפייה.
  • הוציאו מהתנור את התבנית, מרחו עליה גבינה מגוררת וכל תוספת אחת, פסטו ורסק עגבניות.
  • החזירו את הבצק לתנור האפייה, לחימום של עוד כעשר דקות, עד שתראו כי הפיצה הזהיבה.

מתכון ייחודי להכנת לחמניות שקדים בלי סוכרים או בלי גלוטן:

הכנת לחמניות תמלא את כל הבעיות שלכם בניחוחות שקשה לעמוד מולן. להלן מובא מתכון להכנת לחמניות שקדים, עבור כל מי שמעוניין להפחית את צריכת הפחמימות בתזונה שלו.

המצרכים הנדרשים להכנת לחמניות שקדים:

כפית בהיריון של אבקת אפייה.
קמצוץ מלח.
שתי כוסות של קמח שקדים.
מאה גרמים של יוגורט סמיך או גבינת שמנת חמישה אחוז.
שתי ביצים.
אפשר להוסיף קינמון, אורגנו, שומשום בהתאם לטעם אישי.

איך ממשיכים?
  • יש לחמם מראש את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות.
  • הכניסו וערבבו את התערובת כאשר המוצרים הרטובים מופרדים מן המוצרים היבשים, ואחר כך תאחדו אותם לכדי גוש אחד.
  • הכניסו הכול למקרר, לקירור בן עשר דקות.
    תוציאו מהמקרר את התערובת, והכניסו אותה לתנור, לשם אפייה בת חמש עשרה דקות עד עשרים דקות, עד שהלחמניות יזהיבו.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות, להוציאן ולחמם בהתאם לדרישה, או לאחסן אותן במקרר בכלי אטום במשך שלושה עד חמישה ימים.

בתאבון ולבריאות!

אולי יעניין אותך גם:

מדוע תזונה ים תיכונית מומלצת לחולי סוכרת?

בלי סוכר אבל עם טעם של עוד: מתכון ל עוגת שוקולד חמה וטראפלס

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן