האם ידעתם שאפשר להכין פיצה משובחת או לחמניות שקדים ללא בצק, ואף ממש ליהנות מטעמן? אפשר להכין אותן מרכיבים מדהימים, אשר מוסיפים פריכות וטעם אגוזי אופטימלי לכל מזון שמכניסים אותו אליו. השקדים, למשל, מאוד בריאים, מלבד טעמם, והם יכולים לשמש להכנה של מנעד רב של מאכלים חוץ מקינוחים. הקמח המופק מהם, אותו ניתן לקנות בכל חנות טבע, משמש כתחליף נהדר לקמח רגיל, מה שמהווה בשורה טעימה בפרט לבני אדם אשר רגישים לגלוטן או אלו שלא צורכים דגנים כל מיני שיקולים תזונתיים או רפואיים.
מתכון נהדר לפיצה משובחת ללא קמח
רוב האנשים אינם מכירים פיצה ללא קמח, אולי הם מכירים פיצה שהכינו מכרובית או לחלופין בלי שמרים, אבל לא ללא קמח. ולכן אנו שמחים להביא בפניכם מתכון לפיצה משובחת ללא קמח, מזינה ובריאה, שמבוססת על שמן זית, שקדים טחונים וביצים.
המצרכים הנדרשים להכנת פיצה:
להכנת הפיצה – גבינה מגורדת, מוצרלה או כל סוג שמעדיפים; שתי כפות של רסק עגבניות, בלי סוכר, כף מרוטב פסקו מוכן, ללא סוכר.
להכנת הבצק – רבע כוס של מים, שש כפות קמח שקדים, שתי כפות של שמן זית, שתי ביצים וקורט מלח.
איך ממשיכים?
- יש לחמם מלכתחילה את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות.
- את כל החומרים של הכנת הבצק ערבבו בתוך קערית, עד שתקבלו תערובת נוזלית והומוגנית.
- את התערובת המוכנה מרחו בכל צורה שאתם רואים לנכון על גבי תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה, שימו הכול בתנור למשך חמש דקות, במצב של חצי אפייה.
- הוציאו מהתנור את התבנית, מרחו עליה גבינה מגוררת וכל תוספת אחת, פסטו ורסק עגבניות.
- החזירו את הבצק לתנור האפייה, לחימום של עוד כעשר דקות, עד שתראו כי הפיצה הזהיבה.
מתכון ייחודי להכנת לחמניות שקדים בלי סוכרים או בלי גלוטן:
הכנת לחמניות תמלא את כל הבעיות שלכם בניחוחות שקשה לעמוד מולן. להלן מובא מתכון להכנת לחמניות שקדים, עבור כל מי שמעוניין להפחית את צריכת הפחמימות בתזונה שלו.
המצרכים הנדרשים להכנת לחמניות שקדים:
כפית בהיריון של אבקת אפייה.
קמצוץ מלח.
שתי כוסות של קמח שקדים.
מאה גרמים של יוגורט סמיך או גבינת שמנת חמישה אחוז.
שתי ביצים.
אפשר להוסיף קינמון, אורגנו, שומשום בהתאם לטעם אישי.
איך ממשיכים?
- יש לחמם מראש את תנור האפייה למאה ושמונים מעלות.
- הכניסו וערבבו את התערובת כאשר המוצרים הרטובים מופרדים מן המוצרים היבשים, ואחר כך תאחדו אותם לכדי גוש אחד.
- הכניסו הכול למקרר, לקירור בן עשר דקות.
תוציאו מהמקרר את התערובת, והכניסו אותה לתנור, לשם אפייה בת חמש עשרה דקות עד עשרים דקות, עד שהלחמניות יזהיבו. - ניתן להקפיא את הלחמניות, להוציאן ולחמם בהתאם לדרישה, או לאחסן אותן במקרר בכלי אטום במשך שלושה עד חמישה ימים.
בתאבון ולבריאות!
אולי יעניין אותך גם: