אקרבוז (פרנדאז)

מחלת הסוכרת נחשבת לאחת המחלות הנפוצות והקשות ביותר של המאה ה-21. באופן סטטיסטי, אחד מכל עשרה אנשים סובל מסוכרת מסוג מסוים. אם לא מטפלים במחלה, היא עלולה לגרום לתסמינים קשים, ובמקרים קיצוניים אף לגרום למוות. עם זאת, במידה ומאבחנים ומטפלים בה בזמן, ניתן להמשיך ליהנות מבריאות טובה ומחיים מהנים וארוכים.

עם השנים, נוצר מגוון רחב היקף של טיפולים ותרופות במחלת הסוכרת. טיפולים אלו כוללים הזרקות אינסולין, בדיקות יומיות של רמת הסוכר בדם, שינוי אורח החיים, דיאטה מיוחדת וכמובן, תרופות. ישנן מספר תרופות טובות המסייעות באופן משמעותי לחולי סוכרת. אחת מתרופות אלו הנה אקרבוז.

מהי תרופת אקרבוז?

אקרבוז, המכונה גם פרנדאז, הנה תרופה המסייעת למחלת הסוכרת, בעיקר לסוכרת סוג 2. לתרופה זו יש וותק רב בשוק, והיא הושקה לראשונה בשנות ה-90 של המאה הקודמת. מאז, אקרבוז מסייעת לחולי סוכרת בכל רחבי העולם, ובישראל בפרט.

התרופה מסייעת לטיפול בסוכרת תוך התמקדות באנזים אלפא-גלוקוזידאז, המסייע לפרק את הפחמימות במעי הדק. באמצעות כך, התרופה מפחיתה את הגלוקוז הנספג במערכת העיכול ומונעת אירועי היפוגליקמיה לאחר האוכל.

מחקרים רבים מוכיחים את הקשר בין היפוגליקמיה שאחרי הארוחה לבין אירועים מוחיים ולבביים, אשר עלולים לגרום למיתה. בין היתר, היפוגליקמיה עלולה לגרום לדלקות ולפגיעה בכלי הדם, דבר הפוגע באופן ישיר בלב ובמוח, ועלול לגרום לאירועים קטלניים. על כן, אקרבוז מסייעת להוריד את רמות הסוכר בגוף ומונעת היפוגליקמיה.

יתרונות וחסרונות של התרופה

אקרבוז מציעה מגוון יתרונות עיקריים. ראשית, מלבד פעולתה המבורכת, היא אינה פוגעת בלבלב ואינה משמינה, כמו תרופות אחרות. שנית, נחקר ונמצא כי אקרבוז אינה משפיעה לרעה על כלי הדם בגוף. בנוסף לכך, על אף מחירה היקר יחסית אל תרופות אחרות, היא נמצאת בסל התרופות בקופות החולים, ועל כן ניתן לרכוש אותה במחיר נוח.

במקביל, לתרופה ישנם מספר חסרונות. התרופה אינה מתאימה לכלל חולי הסוכרת מסוג 2, בייחוד לחולים הסובלים ממחלות מעי וכבד ולאלו הסובלים מרמות גבוהות של קראטינין בדם. כמו כן, התרופה עלולה לגרום לאי-אילו תופעות לוואי, בעיקר במערכת העיכול. בין היתר, היא עלולה לגרום לגזים, כאבי בטן, שלשול ותחושה לא טובה בבטן. עם זאת, בדרך כלל תופעות הלוואי עוברות תוך זמן קצר, לאחר הסתגלות הגוף לתרופה.

אופן השימוש בתרופה

אקרבוז הנה תרופה אוראלית, ויש ליטול אותה דרך הפה, עד 3 פעמים ביום. זאת, בהתאם להוראות הטיפול שניתנו על ידי הרופא המטפל. המינון המקסימאלי של התרופה הנו 100 מ"ג. יש לקחת אותה בשעת הארוחה, בסמוך לתחילתה. בכדי להקטין את תופעות הלוואי של התרופה, מומלץ להעלות את מינון התרופה באופן הדרגתי. בחלק מהטיפולים בסוכרת, משלבים את תרופת אקרבוז עם תרופות טובות אחרות, המטפלות בתסמינים אחרים של המחלה.

בנוסף לכך, בכדי להקל על תופעות הלוואי של התרופה, כדאי להקטין את כמות הפחמימות בארוחה. יתר על כן, טיפול תרופתי בסוכרת אינו שלם ואפקטיבי ללא שינוי משמעותי באורח החיים, הכולל בין היתר תזונה מיועדת למחלת הסוכרת וביצוע פעילות גופנית, בהתאם להעדפות ולמגבלות.

טיפול משולב ואפקטיבי

כמו במחלות אחרות, בכדי לטפל במחלת הסוכרת, להקטין את רמות הסוכר בגוף ולהקל על התסמינים השונים של  המחלה, יש לקיים טיפול המשלב בין התרופות לבין דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית ממריצה.

בנוסף לטיפול התרופתי באקרבוז, מוטב לבנות דיאטה מאוזנת בעזרת דיאטנית קלינית המתמחה במחלת הסוכרת, ולקיים פעילות גופנית אפקטיבית. מלבד טיפול יעיל בסוכרת, טיפול משולב זה יסייע לחזק את מערכות הגוף ולשפר את הבריאות באופן כללי.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן