פעילות גופנית וסוכרת

חוסר פעילות גופנית בסוכרתאנשים החיים עם סוכרת, זקוקים לפעילות גופנית התורמת לאיזון רמות הסוכר בדם. אדם סוכרתי שצורך פחמימה, מפרק אותה לסוכר, הסוכר נכנס למערכת העיכול ואמור לעבור לתאים. הבעיה היא שאצל סוכרתיים הסוכר מתקשה להיכנס לתא שכן הוא מפתח תנגודת לאינסולין – אותו הורמון שאחראי על  העברת הסוכרים מהדם אל התאים ועל כן אנשים סוכרתיים סובלים מרמות גבוהות של סוכר בדם.

מצד אחד, הפעילות הגופנית עוזרת לסוכר לחדור לתאים, ומצד שני מסייעת בתהליך איזון רמות הסוכר בדם. בנוסף, פעילות גופנית מסייעת להפחית את רמות ההמוגלובין מסוכר מה שנקרא HbA1c ואף מעלה את הרגישות לאינסולין.

האם חוסר פעילות גופנית אצל חולי סוכרת מעודד היווצרות של מחלות נוספות?

אנשים הסובלים מרמות גבוהות של סוכרים בדם או אנשים המוגדרים כחולי סוכרת מסוג 1 או 2 ולא מבצעים פעילות גופנית עלולים לפתח מגוון של מחלות לב וכלי דם, מחלות כליות, מחלות הקשורות לעורקים כמו למשל טרשת עורקים, טרקת עורקים בעורקים הכליליים, התקפי לב, שבץ, השמנת יתר, רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול בדם.

בנוסף, בטווח הארוך חוסר איזון של רמות הסוכרים בדם יכול לעודד נזק עצבי בלתי הפיך, כלומר הקירות של כלי הדם הקטנים המכונים קפילרים שתפקידם להזין את העצבים עלולים להינזק. מצב זה עלול לגרום לתחושה של נימול או אי תחושה ולכאבים חדים. נזק לכפות הרגליים, בעיות בעור, אוסטאופורוזיס, מחלות עיניים כמו קטרקט, גלאוקומה ואפילו עיוורון – אלו גם כן יכולים להיווצר כתוצאה מאי ביצוע פעילות גופנית.

מה הפעילות הגופנית המומלצת עבור חולי סוכרת?

רופאים ותזונאים כאחד ממליצים לחולי סוכרת לבצע בכל יום במשך חצי שעה עד שעה, פעילות גופנית בעצימות נמוכה עד בינונית כמו למשל הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים לצד חיזוק השרירים ועבודת כוח פעמיים בשבוע.

חשוב לעבוד על כל שרירי הגוף באיזון ולחזק את שרירי הרגליים, הבטן, הידיים, הגב והחזה. פעילות גופנית מהסוג הזה תסייע לשפר את תהליך כניסת הסוכר אל תוך התאים.

האם זה נכון גם עבור חולי סוכרת המזריקים אינסולין ולוקחים תרופות באופן קבוע?

ובכן, כמובן שכל מקרה נבחן לגופו אך כן חשוב לצאת לפעילות הגופנית אך ורק כאשר טווחי הסוכר שלנו נמצאים במצב תקין. הגלוקומטר הינו מכשיר שלרוב כמעט לכל מטופל יש בבית והוא זה המאפשר לנו למדוד את רמות הסוכר בדם. אם אדם נמצא בטוח של בין 100-180 ניתן לבצע פעילות גופנית.

כשרמות הסוכר נמצאות מתחת לטווח זה, יש סכנה להיפוגליקמיה – צניחה של רמות הסוכר ואז יש להימנע מביצוע פעילות גופנית ועלינו לצרוך מנה פחמתית כמו בננה, חטיף אנרגיה או פרוסת לחם עם ממרח כלשהוא ורק לאחר מכן ניתן יהיה לצאת לפעילות כאשר רמות הסוכר שוב תקינות. בנוסף, יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מינון האינסולין המוזרק טרם הפעילות הגופנית.

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן