האמת על אודות מאכלים מופחתי סוכר ומאכלים נטולי סוכר

סוכרת הפכה לאחת המגיפות המשמעותיות של המאה ה-21, בין השאר עקב הרגלי התזונה הלקויים והיעדר הפעילות הגופניתמה לא מספרים לנו על מאכלים ללא סוכר או מופחתי סוכר? המאפיינים רבים בעולם המערבי. עם זאת בשנים האחרונות אנחנו עדים לעלייה מסוימת במודעות לסוכרת, או במובן הרחב יותר – לנזקים האפשריים של הסוכר על הגוף שלנו. הביקוש כיום למאכלים מופחתי סוכר או כאלו שאינם כוללים סוכר כלל הוא בהחלט משמעותי, אם כי רבים אינם מודעים למשמעות האמתית של מה שהם מכניסים לפיהם.
אז מה באמת חשוב לדעת על מאכלים ללא סוכר ומופחתי סוכר? לא מעט דברים, מסתבר, אותם נציג עבורכם במאמר הנוכחי.

מהם המאפיינים המרכזיים של הסוכר? ומהם נזקיו הפוטנציאליים?

כיום ישנה תמימות דעים ברפואה המודרנית על כך שסוכר אינו בריא לגוף, על אחת כמה וכמה כאשר צורכים אותו בכמויות משמעותיות. כדי להבין טוב יותר את המשמעות של מאכלים נטולי סוכר, חשוב לבחון בדיוק מהו בעצם. במונח "סוכר" אנחנו משתמשים כיום לתיאור כמה סוגי סוכרים, ביניהם: סוכר לבן, או "סוכרוז". הסוכרוז כשלעצמו הוא מולקולה אשר רכיביה הם גלוקוז ("סוכר חלב") ופרוקטוז ("סוכר פירות"), שני חדי הסוכר. חשוב לציין שלמרות שהסוכר על סוגיו נמצא באופן טבעי ברוב המאכלים שאנחנו צורכים, כולל כאלו הנחשבים לבריאים – פירות למשל – הרמות שלו הן פחות מזיקות מאשר סוכר הנמצא במאכלים תעשייתיים יותר.

במזון המועד אתם צפויים למצוא את הסוכר המוסף, כלומר, סוכר אותו מפרידים ממזון מסוים ומוסיפים בצורה מלאכותית למזון אחר. החסרונות של סוכרים מהסוג הזה הם רבים. בעוד שהסוכר הטבעי כולל בתוכו ויטמינים, מינרלים, חלבונים ורכיבים אחרים הנחשבים לבריאים לגוף, כך שהשפעתו השלילית מצטמצמת משמעותית, הסוכר המוסף אינו כולל דבר מלבד אנרגיה. זהו הסוכר הנחשב למזיק יותר עבור הגוף ושעלול להגדיל את הסיכויים להתפתחות של מחלות ומצבים בריאותיים לא נעימים, לרבות סוכרת, מחלות לב, השמנת יתר וכן הלאה. בנוסף, בכוחו השלילי של הסוכר המעובד להחמיר את התסמינים של המצבים הרפואיים שהאדם סובל מהם בעת הנוכחית.

הבעיה היא שקשה לעיתים לסרב למאכלים עמוסי סוכר. הסוכר מוסיף להם טעם עשיר ואף מאריך את חיי המדף שלהם, כך שסביר מאוד להניח שמוצר שמכריז על עצמו ככזה ש"לא כולל חומרים משמרים" יכלול מנגד סוכרים בכמות גבוהה יותר.

הבשורות הגדולות מאחורי האותיות הקטנות

בתחום התזונה נעשה "עיגול פינות" לא פעם, עם חברות שמנסות להציג חסרונות של המוצרים כיתרונות או מתעלמות מהנזקים האפשריים שלהם מטעמים שיווקיים. התוויות של המוצרים יכולות ללמד אותנו הרבה מאוד עבורכם.

העובדה הראשונה היא שבמוצר המכריז על עצמו כ"ללא תוספת סוכר" או כבעל כמויות מופחתות של סוכר, סביר מאוד להניח שדווקא כן יהיה סוכר. ההכרזות האלה מתייחסות לסוכר המוסף, ולא לסוכרים הנמצאים ברכיבי המזון הטבעיים. במוצר עם תווית של "ללא סוכר" לכאורה עשויות להיות כמויות נכבדות של סוכרוז (סוכר לבן), גלוקוז, סירופ תירס ואחרים.

חשוב להדגיש כי גם סוכרים טבעיים שעובדו בדרכים שונות עלולים להזיק לגוף, ולו מכיוון שהעיבוד מפחית בצורה דרסטית את הרכיבים החיוביים הנמצאים במוצר המזון. סוכרים אלו אינם כוללים בסוף הדרך יותר מדי רכיבים תזונתיים מומלצים ועלולים להיות עשירים בקלוריות.

בתזונה כמו בתזונה זה הכול עניין של מינון

מוצר יכול להכריז על עצמו כ"מופחת סוכר", אבל האם זה אומר משהו לגבי כמויות הסוכר שבו? ממש לא בטוח. ההכרזה הזו מתייחסת למוצר המקומי, שעלול להיות עם כמויות מסחריות של סוכר. במילים אחרות: גם אם מוצר מסוים הוא מופחת סוכר בהשוואה למוצר המקורי, כפי שהכיתוב "מופחת סוכר" מציע, ייתכן מאוד שיש בו כמויות גבוהות של סוכר על סוגיו.

 

אולי יעניין אותך גם:

מה לנשנש בין הארוחות? 8 חטיפים בריאים המותרים לסוכרתיים

מאכלים מתוקים שמותרים לחולי סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן