נהיגה ורמות סוכר נמוכות

נהיגה ורמות סוכר נמוכותנהיגה במצב של רמת סוכר נמוכה בגוף מסוכנת לא פחות מנהיגה במצב שיכרות, וההשלכות הנובעות משני המצבים דומות. רוב האנשים מודעים לכך שנהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים מסוכנת, אך נהיגה תחת לחץ סוכר נמוך הנקרא היפוגליקמיה מסוכנת לא פחות.

חולי סוכרת שנוהגים בזמן לא מתאים עלולים לסבול מבלאק אאוט מאחורי ההגה ולגרום לתאונה ואף לפציעה או הרג של אדם אחר של עצמם.

חשיבות בדיקת רמת הסוכר טרם הנהיגה

סקר שבוצע בידי האגודה האמריקאית של אנדוקרינולגים קליניים ופורסם באפריל 2011, השתתפו בו למעלה מ-2,500 חולי סוכרת מסוג 2 הצביע על כך ש-19% מהם סבלו וחוו התקף היפוגליקמי במהלך הנהיגה.

במקרה של אירוע חריג כלשהו המתרחש בזמן נהיגה ונמצא על סמך בדיקות שתוצאות רמת הסוכר בדם מצביעות על לחץ סוכר נמוך, הנובע מחוסר תשומת לב של הנהג אשר לא בדק זאת טרם הנהיגה, יוביל לשלילת רישיונו של הנהג ואף לאבדו כליל. קיימים מקרים בהם נלקח רישיונם של מטופלים וקיים קושי רב לקבלו בחזרה.

ירידה ברמת הסוכר – במצב של היפוגליקמיה קיימת ירידה ברמת הסוכר בדם למצב בו היא נמוכה מדי ואינה יכולה לתמוך בדרישות ובצרכים של הגוף והמוח. רמת הסוכר המופיעה בהתקפים אלה לרוב עומדת על פחות משבעים מיליגרם לדקיליטר, מצבים אלה מאפיינים ועלולים להתרחש ולהתלוות לטיפול בכמה סוגים של תרופות לסוכרת מסוג 2.

תסמיני לחץ סוכר נמוך

  • כאב ראש
  • סחרחורת
  • הזעה
  • רעב
  • חיוורון
  • בלבול
  • שינוי בהתנהגות ובמצב הרוח
  • חוסר ריכוז
  • איבוד הכרה.

רוב האנשים מודעים לירידה ברמת הסוכר בדם, אך קיימים מצבים בהם אנשים סובלים מחוסר מודעות להיפוגליקמיה ואינם חשים בתסמינים עד שמאוחר מדי. לכן בדיקת רמת הסוכר לפני אחיזה בהגה חשובה ביותר לכל מקרה בו המדדים יורדים והחולה אינו חש בסימפטומים או שהסימפטומים טרם הופיעו.

גורמי סיכון – אנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2 ומשתמשים באינסולין נמצאים בסיכון גבוה להיפוגליקמיה כתופעת לוואי של הטיפול בתרופה, משפחת החומרים האחראים על הורדת רמת הגלוקוז בדם עלולים לגרום גם להיפוגליקמיה, חולים הנוטלים תרופות ממשפחת התרופות הנקראות חסמי בטא כגון מטופרולול, מגבירים את הסיכון למצבי חוסר מודעות לירידה ברמת הסוכר.

מניעת ירידת סוכר

קיימים מספר צעדים בהם ניתן לנקוט להפחתת תסמיני ירידת סוכר במהלך נהיגה:

  • בדיקת רמת סוכר בדם – מי שנמצא בסיכון להיפוגליקמיה חשוב שיכנס לרכב וישב מאחורי ההגה רק לאחר שביצע בדיקה של רמת הסוכר בדם כאשר הרמה צריכה לעמוד על 150 מיליגרם לדקיליטר.
  • במידה ורמת הסוכר בדם נמוכה מהמומלץ – לא לשבת מאחורי ההגה. יש להמתין רבע שעה, לבדוק שוב את רמת הסוכר בדם לאחר אכילה חטיף קטן ושתיית  מיץ טבעי או או לאחר נטילת טבלית גלוקוז.
  • תכנון מראש – יש להקפיד על שמירת חטיפים בריאים הנמצאים ברכב בשעת הצורך, וודאו כי ברשותכם אספקה מספקת לתיקון רמת הסוכר במצבים בהם אתם מרוחקים מהבית או משתהים במקום יותר מהמתוכנן.
  • בדיקה קבועה של רמות הסוכר בדם – במידה ומתוכננת נסיעה ארוכה, יש לעצור אחת לשעתיים ולבצע בדיקת מעקב.
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן