טראפלס שוקולד עם נגיעות טחינה – ללא תוספת סוכר

טראפלס שוקולד עם נגיעות טחינה - ללא תוספת סוכרלאכול טראפלס שוקולד עם נגיעות טחינה – ללא תוספת סוכר, מהווה עונג צרוף בכלל ובריא בפרט. למי שאינו יודע, נשמח להבהיר כי הכינוי טראפל אינו לקוח מתחום השוקולד, כי אם מהתחום של הפטריות. פטריית הכמהין מכונה בלועזית TRUFFLES, ונראית כמו טראפלס סטנדרטי, כלומר – כדורים זעירים משוקולד, בצורה שאינה מושלמת, ובשל כך התגלגל הכינוי לכדי ממתק שוקולד. ניתן לאכול אותו בכל עונות השנה, ובפרט בחג הפסח, בשל כך שהוא מכיל רכיבים שלא נכללים בקטגוריה של חמץ. מדובר על סוג של קינוח מתקתק, אבל עם זאת, להבדיל מקינוחים אחרים, הוא לא יותיר אתכם בתחושה של כבדות.

המתכונים הללו אופטימליים בפשטות שלהם, ומתאימים אף לחובבי השוקולד, והן לחובבי החלווה. לאור זאת אנו מציגים בפניכם מתכונים של טראפלס שוקולד בשילוב עם טחינה, בלי סוכר, שמבצעים סינרגיה של שני מוצרים, והופכים אותו לדבר שלישי, אין דבר מושכל מזה. כמו כן, כל מתכון שמכיל נגיעות של טחינה הינו גאוני.

המתכון: טראפלס משוקולד בשילוב נגיעות טחינה – ללא תוספת של סוכר

המצרכים הדרושים:

200 גרם שוקולד מריר – רצוי שוקולד ללא סוכר.
220  גרם בערך כוס אחת של טחינה גולמית
2  כפות סילאן או מייפל – לא מוכרחים, ניתן אף רק כף אחת.
1/2  כוס של  פקאנים טבעיים

אופן הכנה של טראפלקס משוקולד בשילוב של נגיעות טחינה:

  • עליכם לרפד תבנית אינגליש קייק או לחלופין תבנית מרובעת 15X 15 בנייר אפייה.
  • במידה ואתם עושים שימוש באגוזים, ולא משנה איזה סוג של אגוזים, יש לקלות אותם על גבי מחבת חמה, בלי שמן, ותוך כדי יש לערבב הכול, עד שהם קמעה מזהיבים . עתה תוציאו אותם לקרש חיתוך. תחכו בערך כעשר דקות, ובשלב הבא תקצצו אותם באופן גס. משמעותי ביותר שתקלו את האגוזים והן שתמתינו עם הקיצוץ שלהם עד אשר שהם יתקררו מעט.
  • עתה עליכם להניח את השוקולד בתוך קערה אשר מתאימה למיקרו גל, ולאחר מכן המיסו, בפולסים של 30 שניות, עד אשר ייווצר רוטב שוקולד מבריק וכן הומוגני.
  • בשלב הזה עליכם להוסיף לתערובת טחינה גולמית וגם סילאן ולבחוש היטב, עד שיתקבל ערבוב מיטבי.
  • לאחר מכן, צריך להוסיף את האגוזים, תוך כדי כך שצריך להשאיר שלוש כפות בצד, על מנת לפזור מעל אחר כך, וכמובן יש לערבב.
  •  כעת העבירו את התערובת לתוך תבנית עם נייר אפייה מעליה, כאשר המשטחים בה יהיו בגובה אחיד, הווה אומר כסנטימטר אחד.
  •  הגעתם כרגע לשלב שבו יש לפזר את האגוזים הקצוצים מבעוד מועד, אשר נותרו בצד, ולהעביר הכל לתוך קירור במקרר, עד אשר כל התערובת תתייצב. כל התהליך הנ"ל ייקח לכם בסביבות שעתיים.
  • הגיעה השעה לחתוך את התערובת על ידי סכין חדה, רצוי לחתוך באמצעות סכין שהייתה מספר דקות בתוך כוס עם מים רותחים. יש לחתוך הכל לקוביות.

אולי יעניין אותך גם:

מחקר מצא: לאכול פירות טריים כל יום – ולנצח את הסוכרת

לחם ודגנים לחולי סוכרת – מה מומלץ ולא מומלץ לאכול?

מתכון: קאפקייק ללא תוספת סוכר ששיאיר לכם טעם של עוד

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
ספא
האם טיפולי ספא מומלצים לחולי סכרת?

עולם הבריאות והטיפול הטבעי מתרחב ומשתנה עם הזמן, כאשר טיפולי הספא הפכו לאחת מהדרכים המועדפות לשיפור איכות החיים והבריאות האישית. אנשים רבים ברחבי העולם, ובפרט בישראל, בוחרים בשיטה זו על מנת להירגע, להתחדש ולשפר את איכות חייהם.

לקריאת המאמר »
דילוג לתוכן